JAPON MEDYA DEVİ NİKKEİ'DEN ATO'YA 90. YIL DAVETİ…

ATO BAŞKANI BEZCİ, JAPON BAŞBAKANI ABE'NİN TOKYO'DAN İSTANBUL'A HIZLI TREN YOLU KURMA ÖNERİSİ HAYATA GEÇERSE DÜNYA BARIŞINA BÜYÜK KATKI SAĞLAR”

Ekonomi 5.11.2013 11:52:21 0
JAPON MEDYA DEVİ NİKKEİ

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, Japon Başbakanı Shinzo Abe’nin “Tokyo’dan kalkıp İstanbul’a geçip Londra’ya uzanan bir hızlı tren yolunun hayalini birlikte kuralım” önerisinin gerçekleştirilebilecek bir hayal olduğunu belirterek, “Bu öneri Başbakan’ın ufkunun ne kadar geniş olduğunu gösteriyor. Hayal değil yapılabilir ve yapıldığında da dünya barışına da büyük katkı sağlar” dedi.

            ATO Başkanı Bezci, Japonya Medya Devi Nikkei Şirketi Genel Müdürü Tatsuya Kitamura ile Yurt Dışı İş Geliştirme Müdürü Ken Yamaguchi’yi makamında kabul etti. Genel Müdür Kitamura, Bezci’ye Japonya’nın en yüksek tirajlı haftalık ekonomi dergisi “Nikkei Business”İn Türkiye ve Japonya arasında ticari ilişkilerin gelişmesi amacıyla hazırladığı “Türkiye Yatırım Dosyası”nı sundu. İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin durumu hakkında bilgi veren Kitamura “Ülkelerimiz arasında yüz yılı aşan bir dostluk geçmişi vardır. Ancak ekonomik ilişkiler bu dostluğu karşılayacak yoğunluğa ulaşamamıştır” dedi.

Kitamura, Türk-Japon ilişkilerinin 90. Yılı nedeniyle 2014 yılında Japonya’da çeşitli etkinlikler düzenleneceğini belirterek, Ankara Ticaret Odası’nı Eylül ayında düzenlenecek JATA Dünya Turizm Kongre ve Seyahat Fuarı’na davet etti.

-AKILLI ŞEHİRLER HAFTASI’NDA ANKARA-

Nikkei Şirketi olarak Yokohama’da Ekim ayında Akıllı Şehirler Haftası (Smart City Week) adı altında şehirlerin yenileşmesine yönelik toplantılar düzenlendiğini anlatan Kitamura, kentsel dönüşüm başta olmak üzere yerel konularının ele alındığı bu toplantıda Ankara’yı konuşmak üzere ATO Heyetini görmek istediklerini söyledi.

-ATO ÜYELERİ DÜNYANIN HER YERİNDE-

ATO Başkanı Bezci de kabulde yaptığı konuşmada Ankara ve Ankara ekonomisi hakkında bilgi verdi. ATO’nun Türkiye’nin ikinci büyük odası olduğunu kaydeden Bezci, ATO üyelerinin dünyanın her yerinde inşaat başta olmak üzere çeşitli alanlarda başarıyla faaliyetlerini sürdürdüklerini kaydetti. Bezci, “Dünyadaki ilk 500 büyük müteahhitlik firmasının 15’i ATO üyesidir” dedi.

 Bezci, Türkiye ile Japonya arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesinin her iki ülke için de olumlu olacağını belirterek, Japon firmaları Ankara’ya yatırıma çağırdı. Bezci, Akyurt’ta yapımı planlanan ve ATO’nun da ortak olduğu Uluslararası Fuar alanı projesi hakkında da bilgi verdi. Bezci, ATO Kongre ve Sergi Sarayı Congresium’u da Nikkei yöneticilerine gezdirdi. 

 

 

ABDULLAH ORTAÇ/ARTUKLU HABER-ANKARA


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40